MENU
Ricardo & Janice

VEEL GESTELDE VRAGEN

Logo Mel & Mel Fotografie

Waarom zouden wij jullie moeten kiezen als fotografen?

Het draait voor ons niet alleen om het leveren van uitzonderlijke foto’s, maar ook om een complete ervaring. Jullie kiezen direct voor twee fotografen, die ook nog eens met elkaar getrouwd zijn! Wij zijn een hecht team dat als het ware harmonieus op elkaar afgestemd is. Jullie hoeven je dus niet zorgen te maken over dat er dingen over het worden hoofd gezien. Alles wordt namelijk vanuit twee verschillende perspectieven nauwkeurig en creatief vastgelegd! Daarnaast staan wij bekend om onze unieke miniatuur foto’s en panorama’s. Alhoewel onze klanten van te voren bekend zijn met het soort werk dat wij afleveren, is het voor hun altijd weer een positieve verrassing om zichzelf en hun naasten als middelpunt te zien van onze unieke en prachtige foto’s.

Hoe kan het dat jullie foto’s een bepaalde ‘look’ hebben?

Alle foto’s worden door ons in RAW formaat geschoten. Nadat wij de foto’s hebben geschoten ontvangen ze allemaal een na bewerking. Dit doen wij met behulp van speciaal daarvoor ontworpen fotobewerkingssoftware.

before

after

Wat bedoelen jullie precies met nabewerken van de foto’s?

Dit betekent dat wij de afbeelding optimaliseren op gebied van contrast, kleur, sfeer, scherpte, etc. Kleine oneffenheden worden hier dus ook aangepakt. Zo krijgt elke foto’s dus haar eigen beetje speciale aandacht.

Wij maken wel de volgende uitzonderingen. Wij fotoshoppen niemand om ze dunner te laten lijken, vervormen geen lichaamsdelen of corrigeren geen slechte kledingkeuzes.

Maken jullie de foto’s in kleur of zwart/wit?

Alle foto’s worden in kleur geschoten. In het nabewerkingsproces nemen wij de creatieve vrijheid om enkele foto’s in zwart/wit uit te voeren.

Wanneer krijgen wij de trouwfoto’s aangeleverd?

Binnen twee dagen ontvangen jullie een aantal preview foto’s. Daarna zullen jullie na ongeveer een maand tijd de complete set foto’s ontvangen. Wij stellen hoge eisen aan het nabewerkingsproces en nemen dus daar graag de tijd voor.

Daarnaast streven wij er naar om op de dag van de bruiloft terwijl wij nog aanwezig zijn een kleine selectie foto’s met de telefoon een bewerking te geven en door te sturen. Zo kunnen jullie direct met familie en vrienden professionele foto’s delen.

Hoe krijgen wij de foto’s aangeleverd?

De foto’s krijgen jullie aangeleverd op een speciale Mel & Mel USB-stick verpakt in een luxe sieraad doosje. Hierop staan:

De foto’s in hoge resolutie
De foto’s in webformaat
Aparte folder met speciale bewerkingen (bijv. miniatuur en/of panorama’s)

Mel & Mel USB Stick

Kunnen wij een lijst van foto’s aanleveren die wij graag gemaakt willen hebben?

Je kunt altijd van te voren voorbeeldfoto’s aanleveren die je bijvoorbeeld op het internet hebt gevonden. Begrijp wel dat wij een bepaalde fotografiestijl hebben (iets dat je waarschijnlijk heeft aangesproken) en dat wij hier trouw aan blijven. Daarnaast adviseren wij om van te voren een lijst te maken van de formele groepsfoto’s.

Wat voor apparatuur nemen jullie mee?

Diverse camera’s, objectieven, flitsers, standaards en accessoires. Wij gebruiken voornamelijk Canon apparatuur.

Wie is de eigenaar van de copyright van de foto’s?

Alle foto’s zijn intellectueel eigendom van Mel & Mel Fotografie.

Met het verstrekken van de opdracht geven jullie ons ten aanzien van het portretrecht toestemming om jullie portretten commercieel te gebruiken.

Hoe mogen wij de foto’s gebruiken?

Alle foto’s mogen worden afgedrukt, gedeeld via social media en worden bewerkt naar jullie eigen inzicht. Echter mogen de foto’s niet worden doorverkocht op wat voor een manier dan ook.

Mogen wij de RAW bestanden hebben?

Helaas niet. Het gaat hier om de bestanden die rechtstreeks uit de camera komen en kunnen vaak zo’n 20 MB per stuk zijn. Deze bestanden zien er niet uit als het eindproduct en zijn dus ook geen goede representatie van het merk Mel & Mel Fotografie.

Wat voor manier van betaling accepteren jullie?

Overboeking en contant voor bedragen onder de 200 euro.

Kan ik aangeven welke foto’s er wel of niet gebruikt kunnen worden voor promotie?

Wij behouden graag het recht om foto’s op te nemen in ons portfolio en social media. Mocht er behoefte voor zijn kunnen we uiteraard in overleg bepalen wat wel en wat niet.

Wie beschouwen jullie als klant?

Wij beschouwen het echtpaar als klant. Het is mogelijk dat de opdrachtverstrekking en financiële afwikkeling door derden wordt uitgevoerd. Onze diensten worden verleend aan het echtpaar en daarom zal ook de communicatie via hun verlopen.

Hoe lang hebben jullie nodig voor de locatieshoot?

Wij adviseren anderhalf tot 2 uur hiervoor in te calculeren. Dit is het gedeelde waarbij wij de meest creatieve foto’s kunnen maken. Het zou daarom jammer zijn om hier niet genoeg tijd voor te nemen.

Hoeveel foto’s ontvangen wij?

Afhankelijk van hoe lang wij worden ingeschakeld leveren wij ongeveer 350-700.

Wat is nodig voor jullie om onze trouwdatum te reserveren?

Het tekenen van een contract en eerste betaling van 1/2 deel van het totaalpakket.

Mijn vraag staat hier niet tussen!

Wij willen graag al je vragen beantwoorden. Je kunt contact met ons opnemen via hello@melmel.nl of via ons contactformulier

 

SLUIT MENU